Mansuets de Foc

Història

Tot va començar al voltant de 1998, quan es va córrer la veu que es formava a Vilassar de mar una colla de diables. De cop i volta es va despertar un sentiment adormit per molta gent: l’instint de cremar pólvora. El qual va portar a una vintena de persones al 4t. Pis de l’ateneu per fer una reunió explicativa sobre com s’encararia la colla. Així, d’una manera tan senzilla, començava una idea que va sorgir arran de la creació d’una bèstia, el Cremavila, un drac que havia d’estar acompanyat per un grup de diables i que va ser creat pels mateixos membres de la colla. “Érem una colla inexperta, però vam assessorar-nos i vàrem adreçar-nos a altres colles, i amb el pas de les reunions ens anàrem familiaritzant amb el vocabulari dels diables: aquelarre, correfoc…”

 

També vàrem conèixer la diferent pirotècnia disponible i la varietat d`empreses que existeixen al mercat. Finalment, el funcionament d’un correfoc: des del seu inici, és a dir, abans del dia assenyalat per l’espectacle (muntatges al carrer, compra de pirotècnia…); fins a l’estructura interna del mateix correfoc: com cal dividir la colla entre els diables que cremen, els que encenen, els que porten el material, els encarregats de seguretat, encendre els muntatges al carrer… D`aquesta manera ja tenim drac i diables, però la cosa se’ns quedava curta.

 

L’ase Innocenci, va sorgir d’una iniciativa de la colla l’any 2002. Es va proposar fer una bèstia de foc que tingués relació amb el nostre poble, Vilassar de Mar, i en l’auca d’en L. Guardiola i Prim del 1955, sobre els penja-ases vàrem trobar la inspiració. Es va demanar al constructor encarregat de creació de la bèstia el Sr. Mojals, que preparés l’Ase Innocenci per poder penjar-lo del nostre campanar, tal com explica la llegenda. I des de fa més de 10 anys, pengem l’ase Innocenci a dalt al campanar de l’església i s’hi queda durant tota la Festa Major, el qual és despenjat l’últim dia abans de la cloenda de la festa amb focs artificials.

 
 

La colla

En aquests anys la colla ha agafat un tarannà propi i a la vegada ha crescut. El 2013 vàrem introduir la secció de percussió, la qual formen els mateixos membres de la colla. I recentment, estem treballant amb la creació d'una secció de Malabars de Foc. D`aquesta manera la colla dels Mansuets de foc va creixent, amb nous projectes i noves idees per fer gaudir a la gent de la cultura del foc.

Visita la nostra pàgina web
  • Featured
  • Featured
  • Featured