Participants Concurs

 

Pirotècnies participants:

Team Pirotècnia Catalana   Web 
Team Pirotècnia Europlá   Web 
Team Pirotècnia García  
 
   

Bèsties Participants:

Macabres de Cabrera


El boc Rosegaescrots i la bruixa Isolda, componen la bèstia de foc de la Colla de Diables Macabres de Cabrera de Mar. La bèstia neix el dia 18 d’abril del 2015 a mans del constructor Dani Garrido del taller Tallaferro Creacions.
Està composta de tres parts: la Cabra Rosegraescrots (símbol de Cabrera, el seu escut i la seva història), la bruixa Isolda (símbol de les llegendes sobre bruixeria de Cabrera de Mar i del Castell de Burriac) i un el ceptre/escombra que l'acompanya (element típic de les bruixes i que en el seu cas actua com a ceptre giratori). Els seus padrins són el Gat-Drac Sirius de poble sec, el Drac Tallot del Vendrell i el Ceballot de Montornès del vallès.
Data de construcció: 18 d’abril de 2015 - Constructor: Dani Garrido, Tallaferro Creacions - Allargada: 220cm Amplada: 150cm Alçada: 280cm - Pes: 60kg - Tracció: Per 1 persona - Punts de foc: 18 i té 5 sortides per encesa elèctrica - Composició: Consta del boc Rosegaescrots, la bruixa Isolda i la seva escombra. Els ulls s’il·luminen amb una intensa llum blanca.
Página web >>

Team
Team
Team
Team

Borinot del Vendrell


El Borinot de Foc és una bèstia de foc vendrellenca nascuda l’any 2011, creada íntegrament per joves del poble.
Aquest ésser mitològic de la cultura del foc catalana va fer la seva primera aparició el 4 de juny de 2011, a la Rambla del Vendrell. El seu padrí va ser el Drac Gaudiamus, del grup Malèfica del Coll de Barcelona.
Conduït per dos portants, compta amb 16 punts de foc (13 sortidors i 3 bengales) i l'acompanya una formació de percussió i, ocasionalment, gralles.
Quant a les seves mesures, aproximadament pesa uns 80 kg i mesura 3 m de llargada, 1,40 m d'amplada i 1,85 m d'alçada. Està construït sobre una estructura de ferro i la seva carcassa és de fibra de vidre. El Borinot va ser creat del no res pels membres de la colla per tal de fer gaudir del seu espectacle pirotècnic i musical.
Página web >>

Team
Team
Team
Team

Sexesfoc de Sant Cugat de Sesgarrigues


La nostra història, comença l'any 1990, arran d'una iniciativa sorgida del grup de joves Peluts i Pelats de Sant Cugat Sesgarrigues.
Des d'un bon principi, teniem clar el que voliem: buscar un equilibri entre la tradició que representa la integració dintre d'una colla de diables i per altre banda, la innovació que creiem que faltava en aquest camp. És per això, que vam triar un nom propi i molt peculiar: SEXES FOC, el mot Sexes pel fet d'estar constituït per mascles i femelles, i Foc perquè com ja és sabut, els diables i el foc sempre han estat units.
Quatre anys més tard (1994), la colla va augmentar considerablement, aquest increment de la colla amb més d'una vintena de membres, ens va permetre noves iniciatives, tirar endavant la creació d'una bèstia de foc.
És una de les bèsties de foc més admirades a les trobades que es fan arreu de Catalunya, i ens ha permès donar al grup més sortides i un reconeixement encara més gran de la nostra entitat.
La seva forma definitiva, és deu tant als nostres primitius dissenys, com sobretot, a l'experiència i al bon treball d'artesania del reconegut artísta vilafranquí Amadeu Ferrer. L'estructura de la nostra bèstia la formen dues parts complementàries. Un cap de diable gros amb tres banyes, unes arrecades amb forma dels símbols sexuals masculí i femení, com no podia ser d'altre manera. Té cara de pocs amics i un cos de cuca fera de 6 metres de llargada i 30 punts de foc.
L'estrena oficial va ser durant l'espectacle píromusical de l'any 1994, espectacle que ja és tradicional a la nostra Festa Major. Només li faltava un nom, i vam triar-ne un que lligava a la perfecció : Sexot.
Página web >>

Team
Team
Team
Team

Godra quimera de Caldes de Montbui


La Quimera és una bèstia de la mitologia grega que apareix entremig de déus, titans i herois al llibre Teogonia del poeta grec Hesiot. La pobra Quimera era una bèstia horrible i malvada, però és que li venia de família: La seva mare era la serp Equidna i el seu pare era Tifó; els seus germans eren Cerber, el gos de tres caps guardià dels inferns, Ortro, l'Esfinx i el lleó de Nemea.
La Quimera era un monstre amb cap de lleó, cos de cabra i cua de serp, i treia foc per la boca. La quimera vivia a la regió de Lícia.
A Caldes s'explica que és l'esperit malèvol de la Font del Lleó, que desperta dos cops l'any: pel ball que precedeix els versots de Festa Major (el segon dissabte d'octubre) i durant l'Escaldàrium, la festa del foc i l'aigua, que narra el naixament de l'aigua termal (el segon dissabte de juliol). És per aquesta vinculació amb l'aigua que se li han afegit escames a bona part del cos, conjugant, en una sola fera tots els elements: el foc (que llença per tot el cos i que vol representar l'escalfor de l'aigua termal, 76ºC ), l'aigua (fent referència a la de la font que li dóna vida), la terra i l'aire.
Material: Fibra de vidre - Any de construcció: 2000 - Pes: 55 Kg. - Constructor: Dolors Sans - Mides: Llargada: 240 cms. Amplada: 120 cms. Alçada: 240 cms. - Tracció: Carregada interiorment per 1 persona - Punts de foc: 27.
Página web >>

Team
Team
Team
Team

Drac de Bellvei


El Ball de Diables de Bellvei es va fundar l'any 1992 amb Joan Hijano Vives al capdavant com a president des de aleshores.
Han fet participacions en cercaviles, carretillades i espectacles de foc per a tots els municipis de Catalunya i d'Espanya.
L'any es va estrenar el nou drac de Bellvei. Dissenyat i construït per l'escultora Dolors Sans.
Es tracta d'un drac d'estil barroc per a un sol portador però de grans proporcions: 3,40 mts de llargada i 2,30 d'alçada, amb unes espectaculars ales dobles i 10 punts de foc. Al llom del drac i abraçat al seu coll hi ha un angel barroc que simbolitza la lluita del bé i el mal, amb el domini de l' àngel sobre el drac. Disposa també d'una campana a la cua i d'un collaret de cabirols al coll.
Página web >>

Team
Team
Team
Team